Jason Adams - Skejt a umenie
Utorok 22. Októbra 2024
Autor: Robert Haberl

0 komentárov

Jason Adams - Skejt a umenie

Máme tu už druhý rozhovor so core skate riderom zo zahraničia. Tieto rozhovory pre vás pripravuje Robert Haberl. Dnes sa pozrieme na ridera menom Jason Adams, ktorý nie je len rider, ale aj umelec.

Rob: Ahoj, povedz nám odkiaľ si, koľko máš rokov a ako dlho skejtuješ?

Jason: Som zo San Jose z Kalifornie. Mám 51 rokov. skejtovaniu sa vážne venujem už od 13 rokov, teda 38-39 rokov. Povedz nám o svojich začiatkoch na skejte, kde a prečo si začal skejtovať a čo bol vtedy tvoj prvý spot. Vždy som sa hral so skejtami. Keď som mal 4 roky, dostal som plastovú dosku - Banana board. Ale naplno som sa do toho pustil až po rokoch. Vo veku kedy sa do toho dostane veľa ľudí, 12-13 mám pocit, že v tom veku začínaš hľadať pre seba niečo čo ta bude v živote baviť . Vždy som si myslel, že skateboarding je cool a skateri sú cool. Chcel som veľký tučný cool skateboard, podarilo sa mi ho získať a zvyšok je história. Nemám obľúbené miesto. Pre mňa je to o tom byť so správnymi ľuďmi v správnom čase. Viac som sa bavil na parkovisku ako v nejakom skateparku.

Rob: Akí boli tvoji prví sponzori a kto ťa sponzoruje teraz?

Jason: Mojim prvým sponzorom boli Venture trucks a momentálne ma sponzorujú Black Label Skateboards, Speed Lab Wheels, Ace trucky a Jessup Grip Tape.

Rob: Páči sa mi tvoje umenie, kto ťa inšpiruje k umeniu? Páči sa mi tvoj štýl s vyrezávaním dier do kartónu a sprejovanie cez tvoje šablóny na dosky gripy atď., páči sa mi tvoj rocknrollový štýl.

Jason: Myslím, že hlavnou prvotnou inšpiráciou pre moje umenie bolo vidieť dizajny na skateboarde a v punkových časopisoch. Už od začiatku, keď som začal maľovať, som sa skutočne venoval ľudovému umeniu, vždy som miloval hnutie pop artu 50-tych až 60-tych rokov. Plus veľa iných umelcov ktorí tiež vyrezávajú šablóny . Chris Stain bol mojou prvou obľúbenou šablónou pre moje dielo s nazvom Guy.

Rob: Kde predávaš umenie? Aké sú vaše stránky, keď ťa čitatelia môžu podporiť?

Jason: Väčšinu svojho umenia predávam prostredníctvom svojho on-line obchodu www.burningboyltd.com. Rovnako spolupracujem s ľuďmi od Punk Rock Paint. Väčšinou robia umelecké shows na punkových festivaloch po celých USA.

Rob: Ktorí sú tvoji top 5 skate umelci a ich grafiky?

Jason: Mojím obľúbeným skejtovým umelcom je CR Stecyk. Potom Mark Gonzales, Lance Mountain a John Lucero. Veľmi sa mi páčili skateboardy Santa Cruz. Osemdesiate roky. Osemdesiate roky boli možno obľúbené pre skate umenie ako celok. asi preto, že to boli pre mňa zlaté roky skateboardingu.

Rob: Pamätáš si svoj prvý skate komplet?

Jason: Bolo to akčné športové kamikadze tak sa volala tá značka. Trochu lacná značka z veľkého obchodu, ale bola celkom dobrá na to, odkiaľ som ju dostal, ale nebolo to veľmi „cool", ak vieš, čo tým myslím tak som neskôr dostal skvelý komplet Santa Cruz Bullet flip Tail doska, Independent treky a Hosoi Rocket kolieska.

Rob: Si viac skateparkový typ alebo street?

Jason: Preferujem teraz viacej street.

Rob: Aké je tvoje obľúbené miesto na skejtovanie teraz? Na tvojich sociálnych médiách vidím veľa videí na obrubníkoch, kde je tvoje najlepšie miesto na slappies?

Jason: Skejtujem obrubníky, pretože je ľahké ísť na to naozaj rýchlo a stále je to zábavné. Moje obľúbené miesto je spot s názvom Snell Curb . Milujem poslednú dobu po Los Angeles skejtovať s Timom Olsenom (Bail Gun Gary) a jeho partiou.

Rob: Tvoje obľúbene triky na obrubníku?

Jason: Fs smith grind ten je môj obľúbený.

Rob: Tvoja obľúbená hudba na skejtovanie?

Jason: Punk Rock, vole!

Rob: Čo je tvojou inšpiráciou v skateboardingu a v živote?

Jason: Mojou inšpiráciou je užiť si v živote čo najviac zábavy. Nasledovať moju tvorivú snahu, ktorú som vždy mal. A potreba stále na niečom pracovať. To, že mám projekty, ma ženie ďalej. Poháňalo ma aj moje priklonenie sa k spoločnosti a jej obmedzeniam a očakávaniam. Nenávidím to a to ma núti pracovať proti tomu prostredníctvom umenia.... skateboarding je v mojej mysli umenie. Ak maľujem alebo skejtujem, je to jedna a ta istá vec a rovnaký pocit.

Rob: Tvoji top 5 skejťáci sú?

Jason: To je príliš ťažké kámo! Lance Mountain, Eric Dressen, Mike V, Matt Hensley, Mark Gozales.

Rob: Ďakujem za tvoj čas Jason.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: Jason Adams rozhovor

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!